יום שלישי, 23 באוקטובר 2012

עוגת פרח

החומרים לבסיס:
תרסיס שמן קנולה
2 כפות ליקר שרי
6 ביצים
6 כפות סוכר
רבע כפית צבע מאכל ירוק
1 אינסטנט פודינג שוקולד

החומרים לקרם:
1 אינסטנט פודינג וניל
1 קופסת קרטון שמנת מתוקה
1 כוס חלב

אופן ההכנה:
1. לחמם תנור לחום 170 מעלות.
2. להפריד חלבונים וחלמונים ולאחר מכן להקציף את החלבונים עם הסוכר למשך
3. את העיסה יש לשפוך לתבנית משומנת מעט ולאפות במשך 45 דקות. כ- 5 דקות. להוסיף את החלמונים, פודינג
    השוקולד והליקר, ולהקציף עוד כ- 3 דקות.
4. הכנת הקרם: להקציף פודינג וניל + כוס חלב + שמנת מתוקה עד לקבלת קצף יציב, שמים בצד כ- 3/4 כוס בקערה
    נפרדת.
5. למרוח את העוגה, ואת הקרם הנותר לערבב עם כרבע כפית צבע מאכל ירוק עד לקבלת גוון אחיד. לקשט איך שרוצים
    (אני הכנתי עוגת פרח).
6. בתיאבון (:

יום ראשון, 21 באוקטובר 2012

עוגת תפוחים וקינמון

החומרים:
3 תפוחים בינוניים
1 כפית שטוחה קינמון
רבע כוס סוכר
כוס קמח תופח
רבע כוס שמן קנולה
2 ביצים
רבע כוס קוקוס
חצי כוס נקטר - תפוח בננה

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. קולפים את התפוחים מקליפתם, חוצים את התפוחים לחצי, מוציאים את הגרעינים ושוב חוצים לקוביות או פרוסות.
3. שמים את התפוחים בקערה ואליה מוסיפים את יתר החומרים.
4. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת קלות.
5. אופים כ- 30-35 דקות עד שהעוגה מזהיבה.
6. מגישים עם גלידת וניל או קצפת מתוקה.
7. בתיאבון (:
 

יום שני, 1 באוקטובר 2012

סלט קינואה, עדשים וגרעיני רימון

החומרים:
1 כוס עדשים שחורות
1 כוס קינואה
1 כוס גרעיני רימון, מרימון אחד
חצי צרור בצל ירוק
חצי צרור נענע
כפית שטוחה מלח
מיץ לימון מלימון שלם

ההכנה:
* בסיר עם מים על אש בינונית שמים את העדשים, עד לריכוך למשך כ-20 דקות.
* בסיר נוסף עם מים על האש שמים את הקינואה, עד לריכוך למשך כ-20 דקות.
* מסירים את המים ומשאירים להצטננות.
* כאשר העדשים והקינואה קרים, שמים בקערה ומוסיפים אליה את יתר החומרים.
* מתבלים ומערבבים, מתקנים תיבול במידת הצורך ובתיאבון !

סלט תפוחי אדמה ורוטב אלף האיים

החומרים:
3 תפוחי אדמה בינוניים
3 גזר
3 ביצים
2 מלפפונים חמוצים
3 כפות רוטב אלף האיים
חצי כפית פלפל לבן

ההכנה:
* לשים בסיר עם מים על אש בינונית את הירקות והביצים עד לריכוך והתקשות 
   הביצים.
* לאחר התקררות יש לחתוך את הכל לקוביות בינוניות.
* ללחתוך את המלפפונים החמוצים לקוביות ולהוסיף לקערה.
* להוסיף פלפל לבן ורוטב אלף האיים ולערבב עד להתמזגות טעמים.

בתיאבון










 

יום שלישי, 18 בספטמבר 2012

סלט חגיגי ברוטב צ'ילי מתוק


 החומרים:
1 חסה ערבית
כ-8 עגבניות שרי
2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כ-50 גר' שקדים טחונים גס
1 גזר
ההכנה:
* לקצוץ את החסה לרצועות דקות ולשים בקערה.
* את העגבניות לחתוך לחצי ולאחר מכן לרבעים ולהוסיף לחסה.
* לקלף את הגזר ולחתוך לרצועות דקות ולהוסיף לקערה.
* להוסיף את יתר החומרים ולערבב קלות.
בתיאבון !

יום שני, 9 ביולי 2012

בחושה וטעימה

החומרים:
2 ביצים
חצי כוס קוקוס
3/4 כוס קמח כוסמין
2 כפיות קינמון
2 כפות סילאן
3-4 כפות ממרח תמרים
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס אגוזים קצוצים
חצי כוס צימוקים

ההכנה:
* לחמם תנור ל-180 מעלות.
* להכניס את כל החומרים לקערה ולערבב עד לקבלת עיסה אחידה.
* לשמן תבנית אינגליש קייק ולשפוך לתוכה את התערובת, להכניס לתנור שחומם מראש כחצי שעה.

תהנו !

foodsdictionary.nana10.co.il 

יום ראשון, 8 ביולי 2012

עוגת פירמידה

עוגת פירמידה בציפוי שוקולד
עוד עוגה מבית אילנה חייט ז"ל
החומרים:
1 נייר אפיה פרוס
כ-300 גר' (חבילה וחצי) פתי-בר
קערה עם חלב לטבילה

הקרם:
1 שמנת מתוקה + 1 פודינג וניל + 1 כוס חלב

ההכנה:
* להרטיב את הביסקוויטים בחלב מעט ולסדר 3 טורים ניר הפרגמנט כאשר הם מונחם לרוחב.
* להקציף את חומרי הקרם ולמרוח שכבה נדיבה על הביסקוויטים (רק על החלק האמצעי 
   בלבד).
* לסדר שכבה שניה של ביסקוויטים רק על החלק האמצעי.
* למרוח שכבה נדיבה נוספת של קרם על החלק האמצעי.
* בעדינות להרים את נייר הפרגמנט כלפי מעלה ולהדק לצורה של משולש (לשחרר את נייר
   הפרגמנט מהחלק העליון בעדינות)
* במידה ונישאר קרם ניתן למרוח מעל כל העוגה ולקשט בקישוט הרצוי.
* במידה ולא נישאר קרם ניתן להרתיח בסיר על האש: 1 חב' שוקולד מריר + 50 גר' חמאה 
   ולמרוח מעל העוגה ולקשט כפי שרוצים.


תהנו !