יום שלישי, 3 בדצמבר 2013

ספינג' קינמון


 
החומרים:

500 גר' קמח לבן
25 גר' שמרים טריים
חצי כוס סוכר
כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה קינמון
2.5 כוסות מים פושרים
2 כוסות שמן קנולה
4 כפות אבקת סוכר

ההכנה:

1. בקערה מערבבים את הקמח והשמרים.
2. בקערית נוספת מערבבים סוכר, מלח וקינמון, ומאחדים עם קערת הקמח והשמרים.
3. מוסיפים בהדרגה מים - לאחר הוספת הכוס הראשונה מערבבים עם הידיים, ולאחר מכן מוסיפים את
    המים הנותרים (הבצק יוצא רך).
4. מניחים להתפחה בקערה עם מגבת מכוסה כשעה וחצי, לשים שוב מעט ומניחים את הבצק להתפחה
    שנייה כשעה.
5. בינתיים בסיר נמוך שמים את השמן ורק כאשר השמן חם מכניסים את הספינג`.
6. הכנת הספינג`: לוקחים מהבצק כדור בגודל בינוני ועם ידיים רטובות במים, מגלגלים לכמה שניות, יוצרים חור באמצע הכדור ומותחים מעט (לא אמור לצאת משורטט וזה בסדר).
7. מעבירים לסיר עם השמן החם וכך עושים עם כל הבצק לאחר כמה דקות כאשר הספינג` תופח בשמן
    והופך שחום הופכים להשחמה בצד השני.
8. מוציאים לצלחת לספיגה על נייר סופג ומפזרים אבקת סוכר.
9. חג חנוכה שמח (:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה