החומרים:
5 יח' פתי-בר
100 גר' חמאה רכה
250 גר' (קופסה) גבינה לבנה 5%
100 גר' מסקרפונה (כחצי קופסה)
100 גר' אבקת סוכר
250 מל' (קופסה) שמנת מתוקה
1 שקית סוכר וניל
1 שקית ג'לטין טהור
26 יח' (1 אריזה) עוגיות אריאו
8 יח' אגוזי מלך קצוצים
חצי כפית צבע מאכל אדום
3 כפות ליקר שרי
ההכנה:
1. בקערה מרסקים לחתיכות גסות את 18 עוגיות האוריאו והפתיבר.
2. ממיסים חמאה, מוסיפים לקערת העוגיות ומערבבים.
3. מוסיפים ליקר שרי ומערבבים.
4. את התערובת הנ"ל משטחים ביד/כף בתבנית 24 ס"מ.
5. מכינים את הג`לטין ע"פ הכתוב על האריזה ומניחים להצטננות.
6. בקערה נוספת שמים: גבינה לבנה, אבקת סוכר, סוכר וניל וגבינת מסקרפונה. מערבבים היטב.
7. את השמנת המתוקה מקציפים בקערה נפרדת עד לקבלת קצפת יציבה, ומוסיפים לקערת הגבינות.
8. כאשר הג`לטין הצטנן מוסיפים לקערת הגבינות.
9. חצי מכמות הקרם מורחים בשכבה אחידה על התחתית (עוגיות האוראו).
10. 8 עוגיות אוראו שנשארו: מפרידים אותם מהמילוי שלהם. את אותו מילוי מוסיפים לקרם הגבינות שנותר.
11. את עוגיות האוראו שהפרדנו מסדרים יפה בצורת עיגול על הקרם שכבר נמצא בתבנית.
12. את האגוזים הקצוצים מפזרים מעל עוגיות האוראו המסודרות בתבנית.
13. מהקרם הנותר שמים בצד כ- 4-5 כפות גדושות לתוך מזלף ומוסיפים מעט צבע מאכל אדום.
14. את הקרם הנותר שופכים מעל התבנית ועם המזלף יוצרים קישוט כמו בתמונה.
15. ניתן לפזר תלתי שוקולד מריר לקישוט מרשים. לאחר הקישוט מעבירים למקרר לפחות ל- 5-6 שעות להתייצבות
העוגה.
16. בתיאבון (:
5 יח' פתי-בר
100 גר' חמאה רכה
250 גר' (קופסה) גבינה לבנה 5%
100 גר' מסקרפונה (כחצי קופסה)
100 גר' אבקת סוכר
250 מל' (קופסה) שמנת מתוקה
1 שקית סוכר וניל
1 שקית ג'לטין טהור
26 יח' (1 אריזה) עוגיות אריאו
8 יח' אגוזי מלך קצוצים
חצי כפית צבע מאכל אדום
3 כפות ליקר שרי
ההכנה:
1. בקערה מרסקים לחתיכות גסות את 18 עוגיות האוריאו והפתיבר.
2. ממיסים חמאה, מוסיפים לקערת העוגיות ומערבבים.
3. מוסיפים ליקר שרי ומערבבים.
4. את התערובת הנ"ל משטחים ביד/כף בתבנית 24 ס"מ.
5. מכינים את הג`לטין ע"פ הכתוב על האריזה ומניחים להצטננות.
6. בקערה נוספת שמים: גבינה לבנה, אבקת סוכר, סוכר וניל וגבינת מסקרפונה. מערבבים היטב.
7. את השמנת המתוקה מקציפים בקערה נפרדת עד לקבלת קצפת יציבה, ומוסיפים לקערת הגבינות.
8. כאשר הג`לטין הצטנן מוסיפים לקערת הגבינות.
9. חצי מכמות הקרם מורחים בשכבה אחידה על התחתית (עוגיות האוראו).
10. 8 עוגיות אוראו שנשארו: מפרידים אותם מהמילוי שלהם. את אותו מילוי מוסיפים לקרם הגבינות שנותר.
11. את עוגיות האוראו שהפרדנו מסדרים יפה בצורת עיגול על הקרם שכבר נמצא בתבנית.
12. את האגוזים הקצוצים מפזרים מעל עוגיות האוראו המסודרות בתבנית.
13. מהקרם הנותר שמים בצד כ- 4-5 כפות גדושות לתוך מזלף ומוסיפים מעט צבע מאכל אדום.
14. את הקרם הנותר שופכים מעל התבנית ועם המזלף יוצרים קישוט כמו בתמונה.
15. ניתן לפזר תלתי שוקולד מריר לקישוט מרשים. לאחר הקישוט מעבירים למקרר לפחות ל- 5-6 שעות להתייצבות
העוגה.
16. בתיאבון (:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה