יום שבת, 11 בפברואר 2012

עוגת גבינה ופירורים

* מחממים תנור ל-180 מעלות.

החומרים לבסיס:
1 ורבע כוסות קמח רגיל
1 שקית אפיה
1 חמאה רכה
2 חלמונים
1 וחצי כפות סוכר
1 כף יוגורט

ההכנה:
* מערבבים הכל לבצק אחיד, ולוקחים ממנו חתיכת בצק בגודל כדור טניס ושמים בצד.
* את הבצק הנותר מרדדים עם הידיים על תבנית משומנת מעט בגובה כ-1 ס"מ.
* את בצק כדור הטניס מרדדים בתבנית נוספת בגובה כ-1 ס"מ.
* מכניסים את 2 התבניות לתנור עד להזהבה כ-20 דקות בערך ומוציאים להצטננות.

החומרים למילוי:
1 שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
1 גבינה לבנה 5%
2 חלבונים (שנישארו)
1/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל (לא חובה)

ההכנה:
* מקציפים בקערה את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר כ-5 דקות.
* מוסיפים את יתר חומרי המילוי לערבב היטב כ-2 דקות.
* כאשר הבצק התקרר מורחים את המילוי על הבצק.
* התבנית השניה עם הבצק שהשארנו לכדור הטניס (כשהוא מוכן) מגרדים ממנו עם מזלג פירורים ומפזרים על המילוי.
* מעבירים למקרר להתקשות לפחות 8-10 שעות.

תהנו.

תגובה 1:

  1. לא הצלחתי להפסיק ל"יישר" את העוגה, היא ממכרת.

    השבמחק