יום שני, 24 באוקטובר 2011

קיש בצל קליל

החומרים:
לבצק:
150 גר' חמאה מומסת
2 כוסות קמח
קורט מלח
1 ביצה

למלית:
5 בצלים גדולים פרוסים דק
1/2 כפית שום
1/2 כוס שמיר קצוץ
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 מיכל שמנת להקצפה
חמאה לאידוי
2 ביצים
מעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל

אופן ההכנה:
הכנת הבצק:
לערבב את כל החומרים יחד, להניח במקרר לחצי שעה. לרדד בתבנית פאי 26.

הכנת המלית:
מאדים את הבצלים והשום עד כדי שקיפות. בכלי נפרד מערבבים את השמנת עם הביצים.
מוסיפים לשמנת את הבצל המאודה והשמיר. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל.
את המלים שופכים מעל הבצק בתבנית,  אופים בחום 180 מעלות  כ-45 דקות.

בתיאבון



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה