יום שני, 28 באפריל 2014

עלי גפן ממולאים באורז מלא


עלי גפן ממולאים באורז מלא

החומרים:
2 כוסות אורז מלא
1 בצל בינוני
1 גזר בינוני
2 עגבניות בינוניות
2 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה כמון
1/2 כפית מלח
1 כפית שטוחה פלפל לבן
1 מיץ לימון
1 כפית שטוחה קינמון
1/2 כפית שטוחה קארי
50 יח' עלי גפן

הרוטב:
1/2 כוס מים
1 כפית שטוחה פפריקה
1 כפית שטוחה כמון טחון
1 כפית שטוחה פלפל לבן

* מים לפי הצורך

הבסיס:
1 כף שמן זית
1 עגבניה בינונית

אופן ההכנה:
1. להשרות את האורז בקערה לכשעה.
2. לשטוף את עלי הגפן במים (מומלץ להשתמש בעלי גפן טריים אך אפשר גם         מצנצנת), לשים את העלים בקערה, למלא במים עד כדי כיסוי ולהשרות כחצי       שעה.
3. לסנן את האורז ולשים בקערה. לגרד בפומפייה בצל, גזר ועגבניות, ולהוסיף
    לקערת האורז.
4. להוסיף תבלינים, לימון סחוט ו- 2 כפות שמן זית, ולערבב הכל יחד היטב.
5. לסנן את המים מעלי הגפן ועל מגש לקחת עלה ולפתוח אותו כאשר החלק הגס
    כלפינו (הצד החלק כלפי מטה).
6. לשים בערך כפית מהמילוי בחלק הקרוב אלינו ולקפל קיפול אגרול. כך
    ממלאים את יתר העלים ומניחים במגש/צלחת גדולה (קיפול אגרול: את שני 
    הצדדים החיצוניים מכניסים פנימה מעט (לכיוון המילוי) ואת החלק שקרוב
    אלינו מגלגלים מעל, כך שיוצא מעין צורת אגרול כמו בתמונה).
7. בסיר שמים כף שמן זית ומחממים כדקה על אש בינונית. מניחים בתחתית
    הסיר את עיגולי העגבניה ומעל מניחים בצפיפות את עלי הגפן (במעגל) - אם
    אין מקום עולים קומה.
8. מוסיפים מים עד כדי כיסוי. בכוס שמים חצי כוס מים ואת הפפריקה, הכמון 
    והפלפל הלבן. מערבבים ושופכים מעל עלי הגפן.
9. שמים צלחת מעט יותר קטנה בקוטר (כדי שהעלים לא יעלו/ייפתחו), מורידים 
    את האש לקטנה ומבשלים כ- 30-45 דקות.
10. בתיאבון (:

אין תגובות:

פרסום תגובה