יום שישי, 25 בינואר 2013

עוגת מטרה

החומרים לבסיס:
5 ביצים
5 כפות סוכר
1 אינסנט פודינג וניל
תרסיס שמן
2 כפות ליקר שרי

החומרים למילוי:
1 קופסת גבינה מסקרפונה
1 קופסת גבינה לבנה 5%
1 שקית אבקת סוכר (100 גר')
1 קופסת שמנת מתוקה
1 שקית ג'לטין טהור
1 שקית סוכר וניל
מעט צבע מאכל צהוב
מעט צבע מאכל ירוק
מעט צבע מאכל אדום


הכנת הבסיס:
1. לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
2. להקציף חלבונים עם 5 כפות סוכר עד לקבלת קצף יציב, להוסיף את אינסטנט פודינג, ליקר שרי ולבסוף
    חלמונים.
3. לערבב כ-5 דקות נוספות.
4. לשמן מעט את התבנית, להעביר את התערובת לתבנית ולהכניס לתנור למשך כ-20 דקות.


הכנת המילוי:
1. בקערה קטנה לשים את הג'לטין עם חצי כוס מים חמים ולערבב עד להמסה מוחלטת.
2. בקערה נוספת לשים גבינה לבנה + אבקת סוכר + גבינת מסקרפונה ולערבב היטב.
3. להקציף שמנת מתוקה, ולהוסיף לקערת הגבינות ולבסוף להוסיף את הג'לטין.
4. לחלק את התערובת ל-3 קנקנים - לכל קנקן להוסיף עם קיסם צבע מאכל רצוי (טיפה אחת), ולשפוך לפי
    הסדר הרצוי על הבסיס (ירוק, צהוב ואדום)
5. לכסות את התבנית בנייר כסף ולהעביר למקרר להתייצבות לפחות למשך כ-5 שעות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה