יום שני, 24 באוקטובר 2011

בצק פריך בסיסי

החומרים:
200 גר' חמאה
1 ביצה שלמה
1/2 כוס סוכר
2 וחצי כוסות קמח רגיל
* ניתן להמיר את הקמח בקמח מלא!

אופן ההכנה:
לערבב הכל ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות.
* הבצק מתאים כתחתית לעוגות פאי.
* במידה ורוצים את הבצק כבסיס לפשטידות במקום סוכר יש להחליף את הסוכר ב-2 כפות מלח.

בתיאבון

3 תגובות:

  1. חבר'ה תתעניינו לכם למי שמחפש משהו ספציפי ניתן לשאול . כנסו...

    השבמחק
  2. היי הבלוג פרקטי ומקסים! אני מחפשת מתכון לפאי שוקולד מקמח מלא כבר כמה זמן ולא הגעתי לנחלה..במידה וארצה להשתמש בבצק כתחתית לפאי שוקולד מה עליי לעשות עם הבצק? להקפיא ולאפות חצי אפייה או מה? ובמידה וארצה פאי מלוח מקמח מלא כיצד להשתמש בבצק?
    תודה על הבריאות והגיוון,
    אלינור(:

    השבמחק
  3. אלינור בוקר טוב, לפני הכל מתנצלת שאני מגיבה רק היום, הייתי בחופשה,ותודה על המחמאות.
    לשאלתך: בנוגע לפאי שוקולד - הבצק הנ"ל מתאים ואני לא רואה סיבה להקפיא אותו וגם אין צורך בחצי אפיה. פשוט להכין את הבצק ולשפוך את המילוי ולאפות.
    במידה ורוצים פאי מלוח, פשוט מפחיתים מהסוכר וכפי שציינתי מוסיפים מלח. טיפ נוסף: ניתן להחליף את הקמח הרגיל בקמח מלא אך מעט פחות מהכמות המצויינת כאן.
    מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה - ספרי לי איך יצא.
    המשך יום נעים.

    השבמחק