יום שישי, 25 בינואר 2013

עוגת שכבות עם קרם וניל



החומרים לתחתית:
5 ביצים מופרדות
5 כפות סוכר
1 פודינג בטעם וניל
2 כפות ליקר
רבע כוס קוקוס


החומרים למילוי:
1 קופסת שמנת מתוקה
1 חבילה פודינג בטעם וניל
1 כוס חלב


החומרים לציפוי:
1 שוקולד מריר
25 גר' חמאה
3 כפות חלב
1 כפית ליקר שרי


ההכנה:
1. לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
2. שכבה ראשונה: להקציף חלבונים + סוכר עד לקבלת קצף יציב, להוסיף את החלמונים בקיפול ולאחר מכן להוסיף חבילת
פודינג וניל אחת, 2 כפות ליקר וקוקוס. להקציף כ- 2 דקות נוספות.
3. להעביר לתבנית מס` 24 משומנת מעט, ולאפות כ- 15 עד 20 דקות. להוציא להצטננות.
4. שכבה שנייה: להקציף את חומרי השכבה השנייה (שמנת מתוקה, חבילת פודינג וניל וכוס חלב) עד לקבלת קרם עם
מרקם אחיד ולמרוח על השכבה הראשונה לאחר שהצטננה מעט. להעביר למקרר לשעתיים לפחות להתייצבות.
5. שכבה שלישית: בסיר על הגז להמיס את חומרי השכבה השלישית (שוקולד מריר, חמאה, 3 כפות חלב וכפית ליקר) עד
לקבלת קרם שוקולד אחיד ומבריק.
6. למרוח על העוגה בצורה אחידה ולהכניס שוב למקרר להתייצבות נוספת.
7. הקישוט: קרם רויאל בצבע כחול וסגול - כיד הדימיון.
8. תיהנו!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה