יום שני, 27 בפברואר 2012

אוזני המן עם סולת במילוי תמרים

חומרים לבצק:
5 כוסות קמח (לפעמים צריך להוסיף יותר עפ"י הצורך)
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס שמן
200 גר' חמאה/מרגרינה
1/4 כוס סוכר
1 כוס סולת
1 כוס מים

* ללוש את כל החומרים לבצק אחיד וגמיש.

חומרים למלית:
1 קופסת ממרח תמרים
1 כף קינמון

ההכנה:
* לחלק את הבצק ל-4 חלקים
* לרדד כל חלק על משטח מקומח היטב לעלה דק
* למרוח שכבה של ממרח תמרים
* לגלגל את הבצק לרולדה
* להעביר לתבנית עם נייר אפיה
* לפרוס את הרולדה  המגולגלת לחריצים אך לא עד הסוף (כדי להקל אח"כ על 
   החיתוך)
* לאפות בחום בינוני של 170-180 מעלות עד שמשחים טיפה.
* לאחר האפיה ניתן להפריד את הרולדות עפ"י החיתוך של קודם.
* ולפזר א. סוכר
* ניתן למלא בכל מילוי שרוצים כמו: תפוחים עם קינמון, שוקולד רגיל/נוטלה, פרג.
* ניתן לאפות מהם גם רולדה ולמלות בכל מילוי רצוי - מצ"ב תמונה.

תהנו.

2 תגובות:

  1. מגניב ביותר!
    אם לא אספיק להכין כאזני המן (המקפיא כבר מלא אזני המן), אכין כרולדה גם אחרי פורים.
    הרעין עם הסולת מאד מוצא חן בעיני, וזאת גם דרך מעולה לסיים את הסולת לפני פסח

    השבמחק
  2. הכנתי אוזני המן עם המתכון הנ"ל ואחרי יומיים הכנתי סבב נוסף - ממש מומלץת טעים ומבוקש

    השבמחק