יום חמישי, 20 בדצמבר 2012

עוגיות בצורת סביבונים של יעל גיסתי

החומרים:
1 ביצה
כוס סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
2 כוסות קמח לבן
2 כפות חלב טרי
כפית תמצית וניל
230 גר' חמאה
1 כפית שטוחה קינמון
100 גר' שוקולד מריר
2 כפות נוטלה
לקישוט סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
1. לערבב יחד בקערה: 130 גרם חמאה רכה, סוכר וביצה.
2. להוסיף את יתר המרכיבים (קמח, אבקת אפייה, חלב, תמצית וניל וקינמון) וללוש עד לקבלת בצק רך וגמיש.
3. להכניס למקרר לשעה.
4. לרפד תבנית תנור בנייר אפייה. לרדד את הבצק עם מערוך לעובי של כ- 1 ס"מ, עם שבלונה בצורת סביבונים (או כל
    צורה אחרת) ולהעביר לתבנית. לאפות בין 10-15 דקות בחום של 180 מעלות עד לקבלת הגוון הרצוי.
5. לאחר שהעוגיות מוכנות לערבב את חומרי רוטב השוקולד (100 גרם חמאה, שוקולד מריר ושוקולד נוטלה) בסיר על גז
    על אש נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך ומבריק.
6. לטבול כל עוגייה ברוטב ולאחר מכן בסוכריות הצבעוניות.
7. חג חנוכה שמח (:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה