יום שני, 27 בפברואר 2012

אוזני המן עם סולת במילוי תמרים

חומרים לבצק:
5 כוסות קמח (לפעמים צריך להוסיף יותר עפ"י הצורך)
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס שמן
200 גר' חמאה/מרגרינה
1/4 כוס סוכר
1 כוס סולת
1 כוס מים

* ללוש את כל החומרים לבצק אחיד וגמיש.

חומרים למלית:
1 קופסת ממרח תמרים
1 כף קינמון

ההכנה:
* לחלק את הבצק ל-4 חלקים
* לרדד כל חלק על משטח מקומח היטב לעלה דק
* למרוח שכבה של ממרח תמרים
* לגלגל את הבצק לרולדה
* להעביר לתבנית עם נייר אפיה
* לפרוס את הרולדה  המגולגלת לחריצים אך לא עד הסוף (כדי להקל אח"כ על 
   החיתוך)
* לאפות בחום בינוני של 170-180 מעלות עד שמשחים טיפה.
* לאחר האפיה ניתן להפריד את הרולדות עפ"י החיתוך של קודם.
* ולפזר א. סוכר
* ניתן למלא בכל מילוי שרוצים כמו: תפוחים עם קינמון, שוקולד רגיל/נוטלה, פרג.
* ניתן לאפות מהם גם רולדה ולמלות בכל מילוי רצוי - מצ"ב תמונה.

תהנו.

יום שלישי, 21 בפברואר 2012

צבעי הקשת בסלט שלך

החומרים:
רבע כרוב לבן
רבע כרוב אדום
חופן בצל ירוק
2 כפות גרעיני חמניה
2 כפות צימוקים
חופן פטרוזיליה
1 גזר מגורר
2 כפות רוטב רימונים
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית פלפל שחור
 1 כפית מלח

ההכנה:
* לקצוץ את הירקות ולערבב את כל החומרים בקערה, לטעום ולתקן טעמים.

יום שבת, 11 בפברואר 2012

עוגת גבינה ופירורים

* מחממים תנור ל-180 מעלות.

החומרים לבסיס:
1 ורבע כוסות קמח רגיל
1 שקית אפיה
1 חמאה רכה
2 חלמונים
1 וחצי כפות סוכר
1 כף יוגורט

ההכנה:
* מערבבים הכל לבצק אחיד, ולוקחים ממנו חתיכת בצק בגודל כדור טניס ושמים בצד.
* את הבצק הנותר מרדדים עם הידיים על תבנית משומנת מעט בגובה כ-1 ס"מ.
* את בצק כדור הטניס מרדדים בתבנית נוספת בגובה כ-1 ס"מ.
* מכניסים את 2 התבניות לתנור עד להזהבה כ-20 דקות בערך ומוציאים להצטננות.

החומרים למילוי:
1 שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
1 גבינה לבנה 5%
2 חלבונים (שנישארו)
1/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל (לא חובה)

ההכנה:
* מקציפים בקערה את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר כ-5 דקות.
* מוסיפים את יתר חומרי המילוי לערבב היטב כ-2 דקות.
* כאשר הבצק התקרר מורחים את המילוי על הבצק.
* התבנית השניה עם הבצק שהשארנו לכדור הטניס (כשהוא מוכן) מגרדים ממנו עם מזלג פירורים ומפזרים על המילוי.
* מעבירים למקרר להתקשות לפחות 8-10 שעות.

תהנו.

יום חמישי, 9 בפברואר 2012

סלט חומוס מרענן

החומרים:
1 כוס חומוס מושרה במים למשך הלילה
1 בצל סגול קצוץ
רבע כרוב סגול קצוץ
רבע כרוב לבן קצוץ
חופן פטרוזיליה
1 שן שום כתושה
כף שמן זית
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
1 כף רוטב סויה

ההכנה:
* לסנן את המים מהחומוס ולבשל אותם בסיר עד לריכוך. לשים בקערה ללא המים ולהוסיף את יתר החומרים.
* לערבב היטב ולצנן לספיגת טעמים.

בתיאבון

יום חמישי, 19 בינואר 2012

עוגת גבינה וצימוקים

עוגת גבינה וצימוקים

החומרים לבצק:
1 מרגרינה (טעם חמאה)
1 וחצי כוס קמח רגיל
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
1 חלמון

* לערבב הכל לבצק אחיד, במידה וחסר ניתן להוסיף מעט קמח. להשאיר בצק  
    בגודל של כדור טניס לעיצוב 'הרשת' מלמעלה.
   את הבצק הנותר יש לרדד עם הידיים בתבנית מס' 26".

החומרים למילוי:
3 קופסאות גבינה לבנה 5%
3 שקיות סוכר וניל
3/4 כוס סוכר רגיל
2 כפות קמח רגיל
100 גר' צימוקים
כף תמצית וניל/רום/ליקר
2 חלמונים

* לערבב היטב את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה ולשפוך מעל הבצק.
   לרדד את הבצק הנותר (הכדור טניס) ולחתוך עם סכין לרצועות בגודל של 1 ס"מ.

   לשים מעל הגבינה בצורת שתי וערב, למרוח בחלבון הנותר ולהכניס לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות
   כ-50 דקות.


תהנו.

יום ראשון, 25 בדצמבר 2011

עוגת שוקולד מיוחדת במינה של שירלי

החומרים לקערה 1:
2 ביצים
100 גר' חמאה
1 שמנת מתוקה
1 גביע שמנת חמוצה/יוגורט
1 כוס סוכר
* לערבב הכל יחד.

החומרים לקערה 2:
3/4 כוס קקאו
1 כוס קמח תופח
* מערבבים היטב ומוסיפים לקערה מס' 1.
* מעבירים לתבנית 26" משומנת ולהכניס לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות עד שמוכן כ-40 דקות.

קרם:
2 שוקולד מריר
1/2 קופסה שמנת מתוקה.
* לערבב הכל על האש ולמרוח על העוגה לאחר שהצטננה.



יום חמישי, 22 בדצמבר 2011

סלט גזר ונבטים

החומרים:
5 גזרים
סלסלת נבטים
חופן פטרוזיליה
פטריות טריות
כרבע כוס שומשום
חצי מיץ לימון
2 כפות רוטב סויה
כרבע כוס אגוזים קצוצים (לא חובה)

ההכנה:
* מגרדים את הגזרים בפומפיה ושמים בקערה. קוצצים את הפטרוזיליה והפטריות ומוסיפים לקערה.
* מוסיפים את הנבטים ואת יתר החומרים למעט השומשום ומערבבים.
* מפזרים את השומשום, מערבבים ומכניסים למקרר למספר שעות להתמזגות טעמים.

בתיאבון.